top
Pescuit, rafting pe Râul Buzău

       Pescuitul poate fi una dintre cele mai plăcute modalități de petrecere a timpului liber la Casa Matei deoarece pensiunea se afla chiar pe malul Râului Buzău. Peisajele sunt de excepție, sălbatice și pline de verdeață. Evident, pentru reușita unei partide de pescuit sunt necesare o serie de cunoștinte pentru tehnica pescuitului pentru că pescuitul pe Râul Buzău necesită un echipament de mare finețe și răbdare pe măsură. Se poate pescui, în apropierea pensiunii, mreană, scobar și clean dar și oblete, porcoi sau caras. Momeala clasica este rama roșie de gunoi și viermele, în special cel roșu (pentru scobar). Unelte de pescuit și momeală (viermișori) se pot cumpăra chiar și din Berca, de la un magazin din apropierea pensiunii. Toamna este o încântare penscuitul la coropișniță pentru mreană, sau la diferite fructe de sezon (corcodușe, dude, vișine-dacă apa este limpede), sau la greiere și lăcustă pentru clean. Deseori este utilă și nădirea cu uruială de diferite combinații de grâu, floarea soarelui și arpacaș. Pungile cu amorsă gata pregătită de la GIPO, pentru mreană sau scobar, sunt de multe ori utile. Pentru că este apă curgătoare, amorsa se aruncă la 2 -3m în amonte de locul în care pescuim. Este necesar să aveți permis de pescuit de la ANPA. Nu sunt asociatii locale de pescari care sa ceară altă taxă decât cea națională de la ANPA.

 

       Pentru zilele însorite de vară recomandăm rafting pe râul Buzău pentru admirarea peisajelor care înfrumusețează malurile râului. Este necesar echipamentul corespunzător unei pertide de rafting și în mod special vesta de salvare deoarece puteti întâlni locuri foarte adânci pe râul Buzău sau valuri agresive. O partida de rafting poate începe în amonte la o distanță de 10 km și se poate coborî până pe lacul de acumululare care se învecinează cu Pensiunea Casa Matei, unde va fi și cazarea dumneavoastră. Coborârea durează aproximativ 3 ore iar traseul este foarte accesibil, chiar și pentru începători.

 
 

Oferte Speciale

Nunți Aniversări Recepții "La Casa Matei" într-o locație elegantă, pe malul Buzăului, vă putem organiza cele mai frumoase eveniment ...
        Festivalul Cârnaților de Pleșcoi ediția a X-a, 6-7 octombrie 2018     Dragi Prieteni ai Casei Matei, intentiona ...

rafinamente si ospitalitate
bird